De beste 2-in-1 stofzuigers in de test

De rangschikking is gebaseerd op de functionaliteit, het ontwerp, prijs en verschillende tests van stofzuigers.

Vis filter Skjul filter

Max prijs

0

Merk

Energieklasse

Geluidsniveau

0

Gewicht

0

Oplaadtijd

0


Wat is een 2-in-1 stofzuiger?

Een 2-in-1 stofzuiger is een draagbare stofzuiger met de optie om een grotere schacht te bevestigen, zodat de stofzuiger kan worden gebruikt om de vloer te stofzuigen in plaats van alleen tafels, kasten en dergelijke.

Natuurlijk zijn de voordelen van een 2-in-1 stofzuiger dat je dezelfde stofzuiger kan gebruiken als handstofzuiger voor kleine ruimtes en oppervlakten, maar ook voor het stofzuigen van vloeren. Als je overweegt om een 2-in-1 stofzuiger te gebruiken om regelmatig mee te stofzuigen, lees dan het volgende. Er zijn bepaalde dingen waar je op moet letten.

Moet je een normale stofzuiger kopen of een 2-in-1?

Dat hangt af van wat je behoeften zijn. Als je kruimels, bloem en andere lichte dingen wil stofzuigen, dan kan je beide soorten kiezen. Maar we raden niet aan om een 2-in-1 stofzuiger te kopen ter vervanging van je normale stofzuiger. Je moet deze alleen kopen als aanvulling op je normale stofzuiger.

Als je je normale stofzuiger wil vervangen, raden we je aan om in plaats daarvan naar een snoerloze stofzuiger te kijken. Deze zijn ontworpen op dezelfde manier als een 2-in-1 stofzuiger, maar het verschil is dat deze stofzuigers hetzelfde kunnen doen als normale stofzuigers zonder de mogelijkheid om er een deel af te halen om kleinere oppervlakken mee te stofzuigen. Het voordeel is dat er ruimte is voor een grotere batterij en dat hij een grotere zuigkracht heeft.

Waarom moet je voor een 2-in-1 stofzuiger kiezen?

Je moet een 2-in-1 stofzuiger kiezen wanneer je van alles een beetje wil. Je krijgt 2 stofzuigers voor de prijs van 1. Denk er eens over na. Je kan op twee manieren stofzuigen. Een handstofzuiger is ideaal voor het opzuigen van kruimels in de bank als je daar chips hebt gegeten. De kruimels zitten vaak overal en je handstofzuiger kan je helpen om alles weer op te ruimen.

Een snoerloze stofzuiger geeft je de vrijheid om rond te dansen en schoon te maken terwijl je naar je favoriete muziek luistert. Snoerloze stofzuigers geven je de vrijheid om door het hele huis te bewegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over waar het stopcontact zit. Het is altijd irritant als het snoer niet lang genoeg is om in elk hoekje te komen. Met een snoerloze stofzuiger kan je dus veel grondiger schoonmaken.

Met een 2-in-1 stofzuiger krijg je een beetje van alles: ontspannen op de bank omdat je weet dat je daarna alles kan opruimen en je kan het hele huis door dansen met je stofzuiger. Het is een praktische oplossing die je alle mogelijkheden geeft die je nodig hebt om te stofzuigen. Het werkt voor meubels als banken, stoelen, bedden, vloeren en trappen etc.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een 2-in-1 stofzuiger

Er zijn verschillende opties die je kan overwegen wanneer je op zoek bent naar een 2-in-1 stofzuiger. Wanneer consumentenorganisaties en andere onafhankelijke instanties stofzuigers testen, doen zij dat op basis van verschillende criteria.

– Zuigkracht

De zuigkracht draait om het vermogen om te zuigen. Iemand kan zich afvragen: wat is een stofzuiger die niet kan zuigen? Zuigen is de belangrijkste functie van een stofzuiger. Maar de ene stofzuiger is beter dan de andere wanneer het om zuigen gaat. Het probleem van een stofzuiger met een zak is bijvoorbeeld dat hij zuigkracht verliest zodra er meer vuil wordt verzameld in de zak.

Dit was het probleem dat een jonge ondernemer in de jaren ’70 probeerde op te lossen en daar is de Dyson uiteindelijk uit voortgekomen. Het is een centrifuge die druk creëert en op die manier zuigt. Met deze technologie verliest de stofzuiger geen zuigkracht zoals andere stofzuigers dat wel doen. Dat is waarom ze hoog aangeschreven staan op het gebied van stofzuigers en waarom ze vaak ook wat duurder zijn dan gewone stofzuigers.

– Duurzaamheid (gebruiksduur)

Als we het hebben over duurzaamheid, dan kan dat op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Het kan gaan om de levensduur van de stofzuiger, maar ook om hoe lang de batterij het zal volhouden. Het grootste probleem met een 2-in-1 stofzuiger zal altijd de batterij zijn. De 2-in-1 stofzuiger van Electrolux kan over het algemeen 20 minuten stofzuigen voordat hij weer opgeladen moet worden. Het model van Nilfisk houdt het drie keer zo lang vol en daarmee kan je ongeveer een uur zuigen. Alle anderen zitten daar tussenin.

Het duurt tussen de 300 minuten en 5 uur om ze op te laden. Je moet altijd onthouden om je 2-in-1 stofzuiger ruim van tevoren op te laden. Het kan frustrerend zijn als je wil stofzuigen en je eerst nog een paar uur moet wachten voordat je aan de slag kan. Als je batterij volledig opgeladen is, heeft al het stof in je huis geen schijn van kans.

Andere 2-in-1 stofzuigers hebben een oplaadtijd die veel korter is dan 180 minuten. De Nilfisk Easy heeft bijvoorbeeld een oplaadtijd van 3 uur en een gebruikstijd van ongeveer 50 minuten. Het is dus erg belangrijk dat je onderzoek doet naar hoe lang je de stofzuiger kan gebruiken, want dat verschilt per merk.

– Energieverbruik

Bijna alle 2-in-1 stofzuigers werken op lithium-ion-batterijen. Dit wordt vaak afgekort tot Li-Ion bij de specificaties en het is een van de makkelijkst oplaadbare batterijen op de markt. De voordelen van zo’n batterij zijn de snelle oplaadtijd en de kleine hoeveelheid ruimte die de batterij op de stofzuiger inneemt. Stofzuigers verbruiken veel minder energie en om zo veel mogelijk kracht te genereren zijn lithium-ion-batterijen nodig.

Een lithium-ion-batterij levert constant maximaal vermogen, in tegenstelling tot andere batterijen waarbij de energie afneemt wanneer de batterij leeg raakt. Er zijn veel voordelen van dit type batterij:

– Langere levensduur
– Geen noodzaak om de batterij te vervangen
– Lager energieverbruik
– Bespaart ruimte
– Betere veiligheid

Wanneer je een 2-in-1 stofzuiger koopt, krijg je de beste technologie op de markt wanneer het aankomt op stofzuigers.

– Ontwerp

Veel 2-in-1 stofzuigers hebben hetzelfde ontwerp. We weten dat het uiterlijk niet alles is, maar wanneer je veel waarde hecht aan een stijvol huis, is een 2-in-1 stofzuiger de beste optie. Ze zijn allemaal ontworpen volgens hetzelfde principe: een mondstuk met een lange steel, een handvat, een uitneembare bak en een batterij. De batterij is echter zo klein dat hij niet eens opvalt.

Sommige merken vinden design en en een tijdloos uiterlijk belangrijker dan andere. Electrolux is bijvoorbeeld beroemd om hun elegante Zweedse design, maar Bosch scoort beter op praktische onderdelen. Ze zien er in principe hetzelfde uit, dus ongeacht welke 2-in-1 stofzuiger je kiest, je hebt altijd een stofzuiger die ook in de toekomst stijlvol is.

– Geluid

Veel stofzuigers kunnen lastig zijn omdat ze te luidruchtig zijn. 2-in-1 stofzuigers zijn geen uitzondering op die regel, maar ze staan op een heel andere plek op de geluidsschaal.

De Electrolux Ergorapido zal bijvoorbeeld lawaai maken op een schaal van 79 dB, terwijl het equivalent van Philips dit met 84 dB overtreft. Het verschil lijkt misschien klein, maar in decibels is het vrij groot. Als je op zoek bent naar een stille stofzuiger onder 60 dB, dan moet je een ander type stofzuiger zoeken.

Sommige modellen van Electrolux hebben een geluidsniveau zo laag als 75 dB, wat een aanzienlijk verschil is met de modellen die het meeste lawaai maken. Houd rekening met het aantal decibellen wanneer je op zoek bent naar een 2-in-1 stofzuiger, omdat ze aanzienlijk kunnen variëren als het gaat om lawaai. Als je gevoelig bent voor geluid, zal je meteen een verschil opmerken.

– Gebruiksvriendelijkheid

Als het gaat om 2-in-1 stofzuigers, zijn ze veel gebruiksvriendelijker dan gewone stofzuigers. Het is een handige stofzuiger die ook op plekken komt waar normale stofzuigers niet bij kunnen. Met een handstofzuiger kan je ook stoelen, banken, bedden en andere oppervlakken schoonmaken waar een normale stofzuiger vaak niet geschikt voor is. Dat is waarom de 2-in-1 stofzuiger het wint op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Het gewicht van een stofzuiger kan ook variëren. Een 2-in-1 stofzuiger zal altijd lichter zijn dan een gewone stofzuiger die je aansluit op het stopcontact. Aan de andere kant zit er ook veel verschil in het gewicht bij stofzuigers van deze klasse. Een Nilfisk Easy weegt normaal gezien ongeveer 3,5 kg, terwijl een Elextrolux Ergorapido 3,2 kilo weegt. Gewicht is een belangrijk aspect om rekening mee te houden wanneer het gaat om de flexibiliteit van je stofzuiger. Als je op zoek bent naar de vrijheid om te bewegen, let dan op het gewicht.

Een Bosch BBHF2014G weegt maar 2,4 kilogram. Dat houdt in dat je kan bewegen zoals je wil. Het gewicht is erg belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid van een stofzuiger en het is een van de redenen dat mensen kiezen voor een 2-in-1 stofzuiger. Het geeft ze het gevoel dat ze ieder plekje in huis kunnen bereiken.

Daarom moet je een 2-in-1 stofzuiger kopen

Je moet een 2-in-1 stofzuiger kopen omdat hij je andere mogelijkheden geeft dan een gewone stofzuiger. Met de handstofzuiger kan je bedden, banken, stoelen en tafels schoonmaken en is het makkelijker dan ooit tevoren om kruimels en dergelijke aan te pakken. Daarbovenop krijg je de mogelijkheid om je vrij te bewegen met een snoerloze stofzuiger, wat cruciaal is als je stofzuigen als een spelletje ziet.

Daarbij heb je ook geen stofzuigerzakken meer nodig. Een 2-in-1 stofzuiger is niet alleen snoerloos, maar ook zakloos. Als je dus per ongeluk een legoblokje of een ander klein speeltje opzuigt, kan je het makkelijk terugvinden in de container wanneer je hem leegmaakt. Een zak kan lastig zijn omdat er veel stof vrijkomt wanneer je hem openmaakt. Als je dus op zoek bent naar verloren voorwerpen, dan wil je geen stofzuigerzak moeten openen.

Er zijn veel voordelen voor een 2-in-1 stofzuiger:

– Bewegingsvrijheid
– Manoeuvreerbaarheid
– Geen stopcontacten, draden of snoeren
– Gebruiksduur tot 1 uur
– Opladen tot 3 uur
– Flexibiliteit
– Goede zuigkracht
– Redelijke stroombesparing

Er zijn verschillende redenen om voor een 2-in-1 stofzuiger te kiezen. Zoals al eerder gezegd, kan het een goed idee zijn om een 2-in-1 stofzuiger te kiezen als aanvulling op je normale stofzuiger. Een gewone stofzuiger is beter in het aanpakken van harde materialen zoals vuil en glas. De zuigkracht van een draadloze of 2-in-1 stofzuiger kan daarvoor tekortschieten, omdat die op een batterij draait.

Wanneer het gaat om kleine dingen zoals stof of kruimels, dan is een draadloze stofzuiger net zo’n goed idee als een gewone stofzuiger. Je kan het stof in het dagelijks leven