Beste handstofzuigers in de test

De rangschikking is gebaseerd op de functies, het ontwerp, de prijs en diverse tests van de stofzuiger.

Vis filter Skjul filter

Max prijs

0

Merk

Energieklasse

Geluidsniveau

0

Gewicht

0

Oplaadtijd

0

Wat is een handstofzuiger?

Zoals de naam al aangeeft, is een handstofzuiger een stofzuiger die je gemakkelijk met één hand kan bedienen. Hij is compacter dan een gewone stofzuiger en daardoor ideaal voor bepaalde stofzuigertaken.

Meestal weegt een handstofzuiger niet veel en daarom kan je hem gemakkelijk gebruiken om kruimels van je tafel te zuigen. De laatste jaren zijn handstofzuigers sterk ontwikkeld. De batterij is verbeterd, het design is moderner geworden en er zijn modellen uitgekomen die ook op de vloer gebruikt kunnen worden, de zogenaamde ‘2-in-1 stofzuigers’.

Waarom zou je een handstofzuiger kopen?

Een handstofzuiger heeft verschillende voordelen en dat is een van de redenen waarom ze zo populair zijn geworden. Het grote voordeel van een handstofzuiger is dat ze toegankelijk zijn. Dit komt doordat ze vaak in het zicht worden geplaatst en meteen klaar zijn voor gebruik. Een normale stofzuiger moet eerst uit de kast worden gehaald en op een stopcontact worden aangesloten. Zelf dan heeft hij slechts een bepaald bereik voordat hij weer op een ander stopcontact moet worden aangesloten. Al dit gedoe kan je vermijden met een handstofzuiger.

Wanneer je je huis vaker wil stofzuigen, kan je overwegen om een handstofzuiger aan te schaffen. Daarnaast moet je ook overwegen om een handstofzuiger te kopen wanneer je eenvoudiger wil stofzuigen. Handstofzuigers zijn erg populair in landen zoals de Verenigde Staten, waar meer mensen een handstofzuiger hebben dan in Nederland.

Kan een handstofzuiger een gewone stofzuiger vervangen?

Een handstofzuiger kan een gewone stofzuiger vervangen. Het is alleen niet aan te raden als je in een groot huis of appartement woont. De reden hiervoor is dat de meeste handstofzuigers een beperkte werkingsduur hebben omdat ze door een batterij worden aangedreven en bij gebruik niet direct op een stopcontact zijn aangesloten.

Als je daarentegen in een huis of appartement van normale of kleine omvang woont, dan kan een handstofzuiger een heel goed idee zijn. Zoals eerder gezegd is een handstofzuiger heel makkelijk te bedienen en wordt hij altijd op een vaste plek geplaatst. De zuigkracht van de grotere modellen is erg goed en zeker geschikt om de vloer te stofzuigen. De afgelopen jaren is er veel gebeurd op de markt voor handstofzuigers. De grote fabrikanten zijn zich gaan richten op het produceren van handstofzuigers van goede kwaliteit en daarom zien we steeds betere modellen op de markt verschijnen.

Wie maakt de beste handstofzuigers?

Er zijn verschillende fabrikanten die goede handstofzuigers maken. Op deze website hebben we geprobeerd om de beste te rangschikken. Je kan de tabel bovenaan de pagina gebruiken als referentiepunt voor de beste handstofzuigers. Onthoud wel dat de prijs ook een rol speelt.

Je krijgt natuurlijk een betere handstofzuiger wanneer je een dure koopt. Wees je altijd bewust van wat je krijgt voor je geld. Het kan zijn dat er accessoires bij zitten die je helemaal niet nodig hebt. Soms kan hetzelfde model ook zonder accessoires worden gekocht en dat kan je een hoop geld besparen.

Waarom je een handstofzuiger zou moeten kopen

Een handstofzuiger biedt weer andere opties dan een gewone stofzuiger. Je kan in hoekjes komen waar normale stofzuigers simpelweg niet bij kunnen. Normale stofzuigers kunnen vaak niet verder dan tussen vijf tot negen meter bij een stopcontact vandaan zuigen en daarbij zijn ze ook nog eens te groot en onhandig om soepel door de kamer te bewegen. Plotseling is het snoer niet lang genoeg meer en moet je van stopcontact wisselen.

Het is niet alleen een gedoe, maar het is ook erg vervelend omdat er een grote kans is dat je de vloer en het lijstwerk in je huis beschadigt wanneer je de stofzuiger achter je aan sleept. Een handstofzuiger is makkelijk in gebruik en kan alles aan, van de kleine kruimels in de bank tot het fijne stof in de hoeken van je huis.

– De ergste vijand van de kruimel

Een handstofzuiger is niet zo groot en daarom is de zuigkracht niet hetzelfde als bij een normale stofzuiger. Maar hij hoeft ook niet zo sterk te zijn als je alleen stof en kruimels wil opzuigen. Ben je iemand bent die graag snacks eet op de bank terwijl je naar je favoriete serie kijkt? Je gebruikt geen bakjes en borden en dan gebeurt het. Het is onvermijdelijk dat er kruimels tussen de bank, op de tafel en op je trui vallen.

Wees niet bang, want je handstofzuiger zal je redding zijn. In een paar seconden kan je alle kruimels probleemloos verwijderen. Terwijl je bezig bent, kan je meteen even het stof meepakken. Je hoeft geen groot apparaat uit de kast te halen wanneer je wat kruimels wil opzuigen en je kan het doen wanneer het jou uitkomt, als de handstofzuiger maar genoeg stroom heeft.

– Ook goed tegen zand

Als je een vakantiehuisje hebt, dan weet je hoeveel problemen zand kan veroorzaken. Het komt echt overal terecht. Wanneer je een handstofzuiger in de gang bewaart, kan je het zand van je schoenen, laarzen en sokken halen voordat je het je huis in sleept. Het is een geweldig apparaat om je hele huis mee schoon te houden. Als je niet oppast, zal het zand je naar binnen volgen en dan komt het terecht op de bank, in je bed en op allerlei andere plekken waar je het liever niet hebt. Met een handstofzuiger kan je het zand al in de hal tegenhouden.

– Hij is makkelijk te legen

De handstofzuiger verzamelt al het vuil, stof en zand in een klein bakje dat je gemakkelijk kan legen. Dit is een van de voordelen van een handstofzuiger. Je hoeft geen rekening meer te houden met stoffige stofzuigerzakken. Na ieder gebruik kan je simpelweg het bakje legen en vervolgens is het weer klaar voor gebruik. Je voorkomt dat het stof in je gezicht komt, wat wel gebeurt als je een stofzuigerzak van een maand oud moet legen.

– Stofzuig vaker

Hoe vaker je stofzuigt, hoe schoner je huis is. Dat is duidelijk. Met een handstofzuiger binnen handbereik kan je zo vaak stofzuigen als je wil. Zo lang er nog batterij over is, kan je helemaal losgaan. Dit is erg handig wanneer je allergisch bent voor stof. Hoe minder stof er in je huis ligt dat in je neus terecht kan komen, hoe beter het is voor je ademhaling. De handstofzuiger maakt het makkelijker om je huis op lange termijn stof- en kruimelvrij te houden.

– Let op de batterij

Een handstofzuiger heeft meestal een best lange tijd nodig om op te laden en het is geen goed idee om hem helemaal leeg te laten lopen. Wanneer je klaar bent met stofzuigen, kan je hem het beste meteen terug in de oplader doen. Als je hem telkens maar een paar minuten achter elkaar gebruikt, zal je zien dat je hem altijd kan gebruiken.

De meeste handstofzuigers hebben een batterijduur van 10-12 minuten. Dit lijkt in de eerste instantie niet veel, maar als je hem telkens gemiddeld maar 1-2 minuten gebruikt, dan is het plotseling een lange levensduur. Daarom moet je niet te uitgebreid schoonmaken met een handstofzuiger, want dit zal te veel batterij verbruiken. Houd hem klaar in de oplader voor banken, stoelen, tafels en bedden, maar bewaar de vloer voor een stofzuiger met een betere zuigkracht en batterij.

Heb je al gehoord van 2-in-1 stofzuigers?

Wat als je een handstofzuiger kon combineren met een draadloze stofzuiger? Dat kan. Twee stofzuigers zijn beter dan één en veel fabrikanten zoals Bosch, Electrolux en Philips hebben al 2-in-1 stofzuigers geproduceerd waarbij de handstofzuiger vast zit aan het grote frame, zodat je ook de vloer kan zuigen.

De batterij in de grote stofzuiger is beter en sterker en dit betekent dat hij net zo lang meegaat als een gewone snoerloze stofzuiger. Op deze manier kan je het hele huis in één keer schoonmaken, in plaats van alleen de meubels. Je kan nu ook de vloer doen, stofzuigen onder de bank en op andere grote oppervlakken die een sterkere zuigkracht nodig hebben. Vergeet alleen niet om hem weer met de oplader te verbinden als je klaar bent. Zo voorkom je dat je tijdens het stofzuigen zonder stroom komt te zitten.