De beste stofzuigers van Philips uit de test

De rangschikking is gebaseerd op de functies, het ontwerp, de prijs en diverse tests van de stofzuiger.

Vis filter Skjul filter

Max prijs

0

Merk

Energieklasse

Geluidsniveau

0

Gewicht

0

Oplaadtijd

0

Is een Philips stofzuiger een goede aakoop?

Aan het einde van de negentiende eeuw begon het Nederlandse bedrijf Philips met de productie van gloeilampen. Door de jaren heen hebben ze hun assortiment voortdurend uitgebreid tot vrijwel alle soorten elektrische apparaten – zowel voor particulieren als bedrijven. Vandaag de dag bevat het uitgebreide assortiment van Philips ook een aantal goede stofzuigers.

Is een Philips stofzuiger iets voor mij?

De meeste stofzuigers van Philips zijn degelijk en voldoen aan de huidige eisen die aan stofzuigers worden gesteld. In 2014 introduceerde de EU nieuwe regelgeving die vereiste dat het motorvermogen van stofzuigers niet hoger dan 1.600 watt mocht zijn. In de toekomst zal dit nog verder dalen.

Dit betekende dat veel stofzuigers van Philips niet langer gemaakt konden worden. In tegenstelling tot veel van hun concurrenten heeft Philips er niet voor gekozen om hun assortiment aan te vullen met geactualiseerde modellen.

Een Philips stofzuiger is zo goed

Philips produceert een aantal van de beste stofzuigers op de markt. Philips werkt met allerlei soorten technologie en ze hebben veel innovatieve ideeën die ze toepassen op hun stofzuigers. Zo zijn veel modellen bijvoorbeeld gecertificeerd allergievriendelijk omdat ze gebruikmaken van een HEPA-filter, dat meer dan 99 procent van alle deeltjes in de lucht verwijdert. Lang niet alle stofzuigers hebben zo’n certificering.

Daarnaast hebben stofzuigers van Philips ook nog andere voordelen. De zuigkracht blijft bijvoorbeeld helemaal intact met een bijna volle stofzuigerzak. De kwaliteit wordt altijd weerspiegeld in de prijs, maar zelfs de modellen met een gemiddelde prijs van 100 euro kunnen echt een verschil maken tijdens het stofzuigen van je huis.

Philips is in de eerste plaats een elektronicaproducent en dit is te merken aan hun stofzuigers. Innovatie is van het grootste belang als het gaat om stofzuigen. Ze produceren onder andere snoerloze stofzuigers en handstofzuigers van de beste kwaliteit. Ze ontwikkelen hun producten voortdurend door.

Je kan een Philips stofzuiger vinden die aan de meeste behoeften voldoet. Van de gewone stofzuiger met extra zuigtechnologie tot een op Dyson geïnspireerde centrifugestofzuiger of een handstofzuiger met een goede werktijd. Op basis van hun elektronische afdeling heeft Philips een aantal stofzuigers voor thuisgebruik geproduceerd. Er is voor ieder wat wils wanneer het aankomt op prijs, smaak, stijl en gebruiksgemak.

Is een Philips stofzuiger allergievriendelijk?

Zakloze stofzuigers van Philips doen het bijzonder goed in allergietests. In een top tien die is opgesteld door een online stofzuigertest, werden er maar liefst drie stofzuigers van Philips opgenomen. De zakloze stofzuigers zijn zo goed in het filteren van stof dat het echt een verschil maakt voor mensen met een allergie. Ze zijn uitgerust met een zogenaamde allergiefilter dat 99,9 procent van alle deeltjes in de lucht filtert. Dit is het geval bij de meeste stofzuigers van Philips.

Het is een zogenaamd HEPA-filter dat de meeste deeltjes uit de lucht opvangt. Als je gevoelig bent voor kleine stofdeeltjes, dan kunnen Philips stofzuigers je helpen om de lucht thuis schoon te maken. Dit betekent ook dat bijna alle stofzuigers van Philips gecertificeerd ‘allergievriendelijk’ zijn omdat ze beter presteren dan anderen op het gebied van luchtfiltering dankzij hun gespecialiseerde HEPA-filters.

Onthoud dat wanneer we het over stofallergie hebben, we het ook hebben over een allergie voor stofmijt. Daar is niets gevaarlijks aan, want stofmijt zit overal en het vaakst in beddengoed. Dit is waarom je altijd daar moet beginnen met ventileren en wassen als je er last van krijgt. Want een stofzuiger kan deze taken niet alleen aan.

Toch kan een allergievriendelijke stofzuiger van Philips helpen om de lucht op lange termijn schoon te houden. Hoe vaker je de stofzuiger gebruikt, hoe schoner de lucht wordt. Een allergievriendelijke stofzuiger zuigt namelijk deeltjes uit de lucht en blaast daarna schonere lucht uit. Als je een stofzuiger met zak hebt moet je wel voorzichtig zijn bij het legen, dan kunnen er namelijk veel stofdeeltjes vrijkomen.

Dit is waarom veel mensen voor een zakloze stofzuiger kiezen als ze op zoek zijn naar een allergievriendelijke stofzuiger. Bij een zakloze stofzuiger kunnen ze namelijk direct alle stof en vuil in de prullenbak gooien. Daarvoor hoeven ze alleen de container uit de stofzuiger te halen. Voor iemand die last heeft van een allergie is het beter om zo snel mogelijk van het stof af te komen.

Philips – stofzuigers gemaakt met innovatie

Philips is een Nederlands bedrijf dat tijdens op het hoogtepunt van de industrialisatie in de negentiende eeuw werd opgericht. In het begin richtte het bedrijf zich alleen op licht en werden er bijna uitsluitend gloeilampen geproduceerd. In de loop van de eeuw werd de focus verschoven naar verschillende elektronische producten.

Je kent Philips misschien het beste als elektronicaproducent. Ze staan erom bekend dat ze alles maken, van CD-spelers tot televisies, scheerapparaten, gloeilampen, lampen en nog veel meer. Philips is het bedrijf dat werd gecrediteerd voor het uitvinden van de CD in samenwerking met Sony en later, naarmate de technologie evolueerde, de DVD. Jarenlang waren zij de grootste producent op de markt voor elektronische producten en sindsdien hebben ze ook uitgebreid naar andere apparaten zoals stofzuigers.

In 1998 werkte Philips samen met Electrolux aan het ontwerp van een flexibele stofzuigerzak die door alle stofzuigers gebruikt kon worden. Samen ontwikkelden ze een s-zak die op alle stofzuigers paste. Dit was het beginpunt voor alle stofzuigerzakken die we vandaag de dag kennen. De speciale manier waarop ze gevouwen zijn zorgt ervoor dat ze stof optimaal kunnen verzamelen en niet beschadigd raken tijdens het opzuigen van harde objecten zoals glas en stenen.

Het is dus pas sinds kort dat Philips ook tot de stofzuigermarkt is toegetreden. In het nieuwe millennium hebben ze zich gericht op luchtzuiveringstechnologie en hebben ze geprobeerd om deze innovaties op hun stofzuigers toe te passen. Hierdoor zijn ze nu een van de beste op de markt als het gaat om luchtzuivering. Omdat ze zo diepgeworteld zijn in de technologie, kan je erop rekenen dat Philips enkele van de meest innovatieve producten op de markt produceert.