De beste snoerloze stofzuigers in de test

De rangschikking is gebaseerd op de functies, het ontwerp, de prijs en diverse tests van de stofzuiger.

Vis filter Skjul filter

Max prijs

0

Merk

Energieklasse

Geluidsniveau

0

Gewicht

0

Oplaadtijd

0

De definitie van een snoerloze stofzuiger

Een snoerloze stofzuiger is een stofzuiger waarmee je kan stofzuigen zonder dat hij aan een stroombron verbonden hoeft te zijn. Een snoerloze stofzuiger heeft meestal dezelfde zuigkracht als een gewone stofzuiger en daardoor is het mogelijk om je ‘gewone’ stofzuiger te vervangen door een snoerloze. Als je een snoerloze stofzuiger als je primaire stofzuiger wil gebruiken, zorg er dan voor dat je een goed model koopt en geen 2-in-1 stofzuiger.

Het grote verschil is dat een 2-in-1 stofzuiger als snoerloze stofzuiger en als handstofzuiger gebruikt kan worden. Daarentegen is het zuigvermogen van een 2-in-1 stofzuiger bij lange na niet zo krachtig als een snoerloze stofzuiger, dus we raden niet aan om je normale stofzuiger te vervangen door een 2-in-1 stofzuiger.

Wat zijn de voordelen van een snoerloze stofzuiger?

Er zijn veel voordelen van een snoerloze stofzuiger en dat is precies waarom ze zo populair zijn geworden in veel Nederlandse huishoudens. Het meest voor de hand liggende is dat een snoerloze stofzuiger altijd binnen handbereik is. Meestal heeft de stofzuiger ergens in huis een oplaadpunt. Hier kan de stofzuiger ‘s nachts opladen voor de volgende keer dat je hem nodig hebt. Als de stofzuiger geen oplaadpunt heeft, kan hij meestal zelfstandig rechtop staan en via een oplaadkabel op een stopcontact worden aangesloten.

Een ander voordeel is dat een snoerloze stofzuiger meestal zakloos is. In plaats van in een zak wordt het stof verzameld in een container die kan worden geleegd wanneer hij vol is. Je kan hem makkelijk legen door hem los te klikken en bijvoorbeeld in een vuilnisbak te legen – makkelijker kan bijna niet. Je hoeft dus nooit meer na te denken over het kopen van stofzuigerzakken. Iedereen die weleens in die situatie heeft gezeten, weet hoe irritant het is om een stofzuigerzak te moeten legen om te hergebruiken (het is rommelig en zeer onhygiënisch).

Wat zijn de nadelen?

Het zou geweldig zijn als er alleen maar voordelen waren, maar helaas is dit niet het geval. Er zitten bepaalde nadelen aan snoerloze stofzuigers en daar moet je zeker rekening mee houden voordat je ervoor kiest om er een aan te schaffen. Wat de meeste mensen een van de grootste nadelen vinden is de beperkte werktijd van de stofzuiger. Omdat je gewone stofzuigers aansluit op het stopcontact, kan je ze onbeperkt gebruiken, maar dit is niet het geval bij een snoerloze stofzuiger.

Een ander nadeel is dat een snoerloze stofzuiger niet zo veelzijdig is als een normale stofzuiger. Dit betekent dat je niet zoveel functies hebt als bij een normale stofzuiger. Bovendien kan een snoerloze stofzuiger niet onder bedden en banken stofzuigen. Hij kan alleen stofzuigen op de vloer. Het moet wel worden vermeld dat verschillende fabrikanten vervangbare stelen voor snoerloze stofzuigers hebben gemaakt. Dit houdt in dat je hem kan gebruiken om de auto en andere moeilijk bereikbare plekken te stofzuigen.

Als het laatste belangrijk voor je is, dan moet je dat in gedachten houden bij het kiezen van een model, want het is zeker niet bij alle stofzuigers inbegrepen.

Waarom je een snoerloze stofzuiger moet kopen

Er zijn veel redenen waarom je een stofzuiger zonder snoer moet kopen. Een snoerloze stofzuiger geeft je de vrijheid die een gewone stofzuiger je niet kan geven. Met een gewone stofzuiger ben je beperkt tot de reikwijdte van het snoer en daardoor moet je voortdurend op zoek naar het volgende stopcontact als je alle kamers aan het stofzuigen bent.

Het snoer zit ook vaak in de weg. Het zit vast tussen de kleine plastic wielen van de stofzuiger en blijft haken achter hoeken en deuren. In het slechtste geval ben je weleens gestruikeld over een snoer. Dat is niet alleen vervelend als je aan het stofzuigen bent, maar ook gevaarlijk. Het zou nooit gevaarlijk moeten zijn om thuis te stofzuigen.

Maak het stofzuigen thuis gemakkelijk

Met een snoerloze stofzuiger is het plotseling een eitje. Je hebt nog nooit zo veel bewegingsvrijheid gehad als nu. Dit betekent dat je bij alle plekjes kan die buiten het bereik van je normale stofzuiger lagen. Je zal het met een snoerloze stofzuiger makkelijker vinden om je door het huis te bewegen en naar je favoriete muziek te luisteren. Een snoerloze stofzuiger maakt het in de eerste plaats makkelijker om te stofzuigen.

Zeker als je huis meerdere verdiepingen heeft, is een snoerloze stofzuiger de beste keuze. Voor meerdere verdiepingen is het snoer vaak te kort en daardoor moet je de hele tijd van stopcontact wisselen. Ook moet je niet vergeten dat een normale stofzuiger best best zwaar kan zijn om de hele tijd de trap op en af te slepen.

Een snoerloze stofzuiger is makkelijker te hanteren en je hoeft niet de hele tijd met het snoer bezig te zijn. Dit betekent dat je gemakkelijk de trap kan stofzuigen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het snoer. Op de trap is het een duidelijk voordeel om een draadloze stofzuiger te hebben.

Krijg een schoner huis met een snoerloze stofzuiger

Hoe vaker je stofzuigt, hoe schoner je huis zal zijn. Zo eenvoudig is het. Hoe makkelijker het is om te stofzuigen, hoe vaker je het zal doen. Nu moet je iedere keer je oude, zware stofzuiger uit de kast slepen als je ook maar een klein beetje stof op wil ruimen en daardoor is het bijna makkelijker om te wachten tot je meer tijd hebt om schoon te maken.

Er is een oud, traditioneel advies dat stelt dat je niet moet schoonmaken, maar beter alles schoon kan houden. Dit betekent dat je beter hier en daar een beetje kan schoonmaken als je tijd hebt, in plaats van een wekelijkse grote, grondige reiniging. Daardoor is je huis de hele week schoon en niet alleen die paar dagen nadat je hebt schoongemaakt.

Met een snoerloze stofzuiger die je makkelijk kan pakken, heb je de optie om schoon te maken wanneer het nodig is. Je hebt maar een paar minuten nodig om alles weer schoon te krijgen. Met een zakloze stofzuiger ben je ook nog eens gemakkelijk van al het stof af. Makkelijker wordt het niet.

Het is ook een gezonde optie als jij of iemand anders in je huishouden last heeft van een stofallergie. Stof gaat in je neus zitten en daardoor kan je het hele jaar door het gevoel hebben alsof je verkouden bent. Als je vaker kan stofzuigen, zal er minder stof op de vloer verzamelen en je zal ervaren dat het veel makkelijker is om in je huis te ademen.

Let op de batterij

Het is duidelijk dat de stofzuiger niet vanzelf werkt. De batterijen in een snoerloze stofzuiger van Bosch houden het meestal lang vol, maar je moet niet vergeten om hem op te laden. Anders loop je het risico dat je stofzuiger er tijdens het schoonmaken mee stopt. En dat is vervelend als je ergens stof en vuil wil opzuigen.

Er zit een verschil in de levensduur van batterijen. Je kan een snoerloze stofzuiger van Bosch kopen die het meer dan uur doet. Een handstofzuiger houdt het meestal niet zo lang vol, maar hij reinigt intensiever en heeft een kleinere batterij.

Als je je snoerloze stofzuiger hebt gebruikt, moet je niet vergeten om hem weer op te laden. Overweeg om hem ‘s nachts op te laden zodat hij klaar voor gebruik is wanneer het jou uitkomt. Dat is precies waar een snoerloze stofzuiger voor is gemaakt. Zodat je hem kan gebruiken op het moment dat je hem nodig hebt.