De beste stofzuigers met een laag geluidsniveau uit de test

De rangschikking is gebaseerd op de functies, het ontwerp, de prijs en diverse tests van de stofzuiger.

Vis filter Skjul filter

Max prijs

0

Merk

Energieklasse

Geluidsniveau

0

Gewicht

0

Oplaadtijd

0

Waarom moet je kiezen voor een stofzuiger met een laag geluidsniveau?

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte stofzuiger voor je huishouden, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het is onder andere een goed idee om na te denken over hoeveel lawaai een stofzuiger maakt als er andere mensen zijn waar je rekening mee moet houden. Als je in een appartement woont, is het altijd beter voor de buren dat je geen onnodig lawaai maakt. Door een stofzuiger met een laag geluidsniveau te kiezen, ben je de mensen die om je heen wonen niet tot last en op die manier kan je altijd stofzuigen wanneer het jou uitkomt.

Voor mensen met huisdieren kan het ook een goed idee zijn om een stofzuiger met een laag geluidsniveau uit te kiezen. Veel dieren kunnen niet goed tegen het geluid van een stofzuiger en zullen ervan wegrennen of de stofzuiger juist aanvallen omdat ze hem als een vijand zien. Het kan daarom een goed idee zijn om rekening te houden met je huishouden. Misschien is er wel een kleine baby thuis en wil je graag stofzuigen als de baby een dutje doet. In dat geval is het ook beter als je een stofzuiger hebt die zo weinig mogelijk geluid maakt.

Behalve dat het fijn is voor je omgeving, is het ook fijn voor jezelf als je kan stofzuigen zonder een hoop lawaai. Een stofzuiger met een laag geluidsniveau zal voor iedereen een voordeel zijn, want wie zit er nou te wachten op een luidruchtige stofzuiger? Je moet dus een stofzuiger met een laag geluidsniveau kiezen om jezelf gelukkig te maken, zodat je er naar uit zal kijken om te stofzuigen. Daarnaast zal je ook in staat zijn om te stofzuigen terwijl je naar muziek luistert, de stofzuiger is namelijk niet meer zo luidruchtig dat hij al het andere geluid overstemt. Op deze manier zal je stofzuiger met laag geluidsniveau het schoonmaken net iets leuker maken dan normaal.

Toonaangevende merken op het gebied van stofzuigers met een laag geluidsniveau

Er zijn verschillende fabrikanten die stofzuigers met een laag geluidsniveau maken. Degene die tot nu toe de beste modellen hebben ontwikkeld zijn Electrolux en Bosch. Beide fabrikanten hebben producten op de markt die minder geluid maken dan ooit tevoren. Miele heeft ook geprobeerd om stofzuigers met een laag geluidsniveau te maken, maar tot dusver hebben zij alleen stofzuigers ontwikkeld met een geluidsniveau dat hoger ligt dan wat wij als laag beschouwen. Daarom zijn deze stofzuigers niet opgenomen in onze geselecteerde modellen.

Er is zeker een groeiende vraag naar stofzuigers met een laag geluidsniveau. Consumenten willen geen luidruchtige stofzuigers meer en daarom is het te verwachten dat er steeds meer stofzuigers met een laag geluidsniveau zullen worden ontwikkeld. We kijken ernaar uit om ze hier op deze site te presenteren.

Als je niet op zoek bent naar een stofzuiger met een laag geluidsniveau, maar naar een allergievriendelijke stofzuiger, dan kan je hier meer over dat type lezen.

Wat kenmerkt een stofzuiger met een laag geluidsniveau?

Wat een geluidsarme stofzuiger kenmerkt is dat hij ongelooflijk stil is. Het is nog niet mogelijk om volledig stille stofzuigers te maken, maar de verschillende fabrikanten zijn zeker beter geworden in het maken van modellen die aanzienlijk minder lawaai maken dan gewone stofzuigers – zonder afbreuk te doen aan het reinigingsvermogen.

Een stofzuiger heeft meestal een geluidsniveau van ongeveer 65 tot 80 decibel. Alle modellen binnen dit bereik worden daarom gecategoriseerd als stofzuigers met een normaal geluidsniveau. Als je op zoek bent naar een stofzuiger die stiller is, dan raden we je aan om op zoek te gaan naar een model met een geluidsniveau onder de 70 decibel.

Alle stofzuigers op deze pagina voldoen aan deze eis. De stofzuigers bovenaan deze pagina hebben een geluidsniveau onder de 70 decibel en worden gecategoriseerd als de meest stille modellen op de markt.

Wat zijn de voordelen van een stofzuiger met een laag geluidsniveau?

Het verschilt per persoon wat iemand vindt van een geluidsarme stofzuiger. Er zijn veel mensen die zich niet storen aan het geluid, maar er zijn ook mensen die het erg vervelend vinden. We zullen nu een paar situaties beschrijven waarin een stofzuiger met een laag geluidsniveau een duidelijk voordeel heeft.

Je kan elk moment van de dag stofzuigen – dit is vooral voordelig voor mensen die in een appartement wonen. Met een stille stofzuiger kan je voorkomen dat je de mensen in je gebouw stoort. Dit betekent dat je zelf kan bepalen wanneer je stofzuigt, je kan je tijd beter indelen en stofzuigen wanneer het jou uitkomt.

Je maakt jonge kinderen niet wakker – als je jonge kinderen hebt die slapen, dan wil je ze niet wakker maken. Sommige van de stofzuigers zijn zo stil dat ze slapende mensen niet wakker maken. Je hoeft dus geen tijd meer te verspillen aan het weer in slaap sussen van je kind.

Je huisdieren zullen niet bang zijn – Sommige huisdieren, waaronder katten en honden, kunnen niet goed tegen het geluid van een stofzuiger. In plaats van dat ze door het huis rennen wanneer je aan het stofzuigen bent, zullen ze het nauwelijks opmerken dat je aan het stofzuigen bent. Dit komt omdat het geluid aanzienlijk minder is dan bij ‘normale’ stofzuigers.

Je kan een gesprek voeren – met een aantal van de stilste stofzuigers is het mogelijk om een gesprek te voeren tijdens het stofzuigen. Omdat het geluid zachter is dan normaal, kan je allebei telefoneren of een gesprek voeren.

Welke merken hebben de stilste stofzuigers?

We kunnen geen duidelijk antwoord geven op de vraag welke stofzuiger het minste geluid maakt. We kunnen wel zeggen dat er merken zijn die eerder geneigd zijn om stofzuigers met een laag geluidsniveau maken dan andere.

Electrolux heeft echt een naam voor zichzelf gemaakt op dit gebied met de introductie van hun UltraSilencer serie, waarvan ze zelf beweren dat het de stilste stofzuiger ter wereld is. Er zijn veel andere merken die ook stille modellen hebben, maar meestal gaat het daar alleen om de topmodellen.