De beste stofzuiger zonder zak uit de test

De rangschikking is gebaseerd op de functies, het ontwerp, de prijs en diverse tests van de stofzuiger.

Vis filter Skjul filter

Max prijs

0

Merk

Energieklasse

Geluidsniveau

0

Gewicht

0

Oplaadtijd

0

Wat kenmerkt een stofzuiger zonder zak?

Op deze pagina kan je meer lezen over zakloze stofzuigers en zien welke modellen het populairst zijn op de markt. Zakloze stofzuigers worden gekenmerkt door de afwezigheid van een stofzuigerzak die normale stofzuigers wel hebben. Veel mensen vinden het een voordeel dat ze nooit meer over het kopen van stofzuigerzakken na hoeven te denken.

Daarnaast hebben stofzuigers zonder zak vaak ook een moderner design. Het geavanceerde design heeft er in het verleden vaak voor gezorgd dat mensen niet in een zakloze stofzuiger durfden te investeren. Mensen bleven liever bij de traditionele modellen waar ze aan gewend waren.

Zijn zakloze stofzuigers duurder?

Over het algemeen zijn stofzuigers zonder zak een stuk duurder dan gewone stofzuigers. Er is echter geen duidelijk antwoord op die vraag, want er zijn ook voorbeelden van zakloze stofzuigers die goedkoper zijn. Wanneer we zeggen dat ze duurder zijn, komt dat vaak omdat de stofzuiger zonder zak vaak het beste model van het bedrijf is met de meeste accessoires en daarom valt hij vaak in een hogere prijsklasse dan de andere modellen.

Daarnaast wordt de prijs ook bepaald door de hoeveelheid kapitaal die het bedrijf heeft uitgegeven aan het ontwikkelen van zakloze stofzuigers. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar Miele, die beweerde dat ze niks met zakloze stofzuigers te maken wilden hebben totdat de zuigkracht en totale efficiëntie van de stofzuiger net zo goed zou zijn als bij de gewone stofzuigers. Om die reden hebben zij vele jaren besteed aan het ontwikkelen en verbeteren van hun zakloze stofzuigers. Ze hebben hun eerste model pas kort geleden gelanceerd.

Tot slot moet worden vermeld dat je met een zakloze stofzuiger nooit meer hoeft na te denken over de aanschaf van stofzuigerzakken. Als je een gewone stofzuiger langere tijd hebt, kunnen de kosten voor stofzakken behoorlijk oplopen. Deze uitgaven kunnen volledig worden vermeden, aangezien een zakloze stofzuiger al het stof in een container verzamelt die je gemakkelijk kan legen in de vuilnisbak.

Wie maakt de beste zakloze stofzuigers?

Er zijn veel fabrikanten die goede en duurzame stofzuigers maken die geen zak nodig hebben. Een fabrikant die vaak wint in testen is Electrolux. Electrolux heeft een aantal hele goede modellen met veel slimme functies en een hoge zuigkracht gemaakt. Een ander goed merk is Philips, hun modellen zijn ook in een aantal tests tot winnaar uitgeroepen.

Als je het hebt over stofzuigers zonder zak, moet je Dyson natuurlijk niet vergeten. Dyson is het merk dat de zakloze stofzuiger echt populair heeft gemaakt. Dyson verkoopt alleen stofzuigers zonder zak die zijn uitgerust met hun eigen gepatenteerde technologie. Er zijn veel mensen die de kritiek uiten dat Dyson te duur is voor wat je krijgt. Zoals met alles is dat natuurlijk een persoonlijke mening. Daarom stellen we voor dat je naar de winkel gaat om de modellen te bekijken en te proberen.

Waarom je een stofzuiger zonder zak moet kopen

Een stofzuiger zonder zak is een goed idee voor iedereen die het gedoe met stofzuigerzakken beu is. Wanneer je de zak moet vervangen, wordt het altijd een grote puinhoop en daarnaast verliest de stofzuiger veel zuigkracht als er meer stof in de zak wordt verzameld. Stofzuigers zonder zak kunnen daardoor beter zuigen en na het stofzuigen kan je het vuil meteen weggooien.

Natuurlijk ga je ook niet elke dag stofzuigerzakken kopen. Je kent de situatie waarschijnlijk wel. De gewone stofzuiger verliest zuigkracht en daarom moet je de zak vervangen, maar soms heb je simpelweg geen tijd om naar buiten te gaan en nieuwe zakken te kopen. Dit betekent meestal dat je het stofzuigen staakt en dat het stof blijft rondslingeren. Wat heel vervelend is.

Dit is een probleem dat je vermijd wanneer je een stofzuiger zonder zak hebt. Hier kan je de container na gebruik gewoon legen. Dit betekent dat het vuil niet maandenlang wordt opgespaard, maar dat je het dagelijks kan weggooien.

Je waardevolle spullen terugvinden

Een ander voordeel van zakloze stofzuigers is dat je waardevolle spullen gemakkelijk terug kan vinden als je de pech hebt dat je die per ongeluk hebt opgezogen. Als je kinderen in huis hebt, ken je vast wel het probleem waarbij je een legoblokje of ander klein speelgoed opzuigt. Het is onvermijdelijk dat dat weleens voorkomt.

Het ergste is wanneer je iets waardevols opzuigt zoals een muntje of een trouwring. Misschien een oude, zeldzame munt uit de negentiende eeuw of een belangrijk briefje waarop je de vorige nacht een goed idee hebt opgeschreven. Het gebeurt misschien niet vaak, maar zeg nooit nooit. En zoals we weten zit een ongeluk in een klein hoekje.

Met een zakloze stofzuiger hoef je je hier geen zorgen meer om te maken. Als er zo’n ongelukje gebeurt, maak je gewoon de container open en pak je de spullen eruit. Het is erg simpel en je voorkomt dat je vieze vingers krijgt. Een stofzuigerzak is natuurlijk erg stoffig als je hem opent en het kan erg rommelig worden als je ergens naar moet zoeken.

Allergievriendelijk

Iets waar we geen rekening mee houden is hoeveel stof er wordt verspreid door je huis. Het stof wordt in de lucht geblazen en verspreidt zich door de kamer. Het landt op je meubels, boeken, de televisie of iets anders. Als je altijd licht verkouden bent, misschien heb je zelfs het hele jaar door wel last van verkoudheid, dan ben je misschien allergisch voor stof.

Een stofallergie is eigenlijk een allergie voor de stofmijt. Het klinkt niet erg uitnodigend als je erachter komt dat er mijten in het huis zijn. Ze zijn echter volkomen onschadelijk zolang je niet allergisch voor ze bent. Als dat het geval is, zal je dezelfde symptomen ervaren als wanneer je verkouden bent en je ogen zullen sneller nat worden.

Naast het luchten van je slaapkamer en je beddengoed, is het ook een goed idee om een stofzuiger met goede zuigkracht aan te schaffen. Die voorkomt dat stof door de kamer geblazen wordt. Het helpt tegen stofallergie als je een stofzuiger hebt die alles kan verzamelen.

Als je een stofzuiger met zak hebt, is de kans ook groter dat het stof rond gaat dwarrelen wanneer je de zak vervangt. Je moet bijna de hele tijd je adem inhouden. Een stofzuiger zonder zak vermindert dit probleem, omdat je het stof en vuil direct kunt weggooien – daarna ben je er klaar mee. En je hebt ook geen last van maanden oud stof in de stofzuigerzak.